Metode sănătoase pentru a-ți crește calitatea vieții

Viața modernă pe care o ducem ne oferă multe facilități, cum ar fi primi 10bet bonus de bun venit în joc, dar, în același timp ne dăunează trupește și sufletește. Alimentația haotică,  procesată și plină de aditivi, stresul, proasta calitate a apei pe care o bem, aerul poluat și slab oxigenat, sportul insuficient, medicamentele inutile, radiațiile electromagnetice emise de telefoane, computere și alte dispozitive, detergenții, consumul de alcool și fumatul sunt doar câțiva dintre factorii negativi care ne fac rău.

Detox2

 

În ultimul timp se vorbește tot mai mult de detoxifiere și diete, fără să știm  de fapt  ce repercursiuni au asupra corpului nostru. În nici un caz, detoxifierea nu înseamnă cură de slăbire.

Detoxifierea este un proces necesar organismului pentru a se reface, care implică în primul rând disciplină alimentară.

Digestia și metabolizarea alimentelor ingerate presupune un consum energetic de aproximativ 70-80%, ceea ce înseamnă că doar o cantitate foarte mică de energie îi mai rămâne organismului pentru refacerea celulară. Cu cât scutim organismul de acest consum enorm de energie, cu atât se va reface mai bine.

În mod normal detoxifierea se face de două ori pe an,  primăvara și toamna în cure de 3-5-7 zile.

Dacă suntem  preocupați de echilibrul organismului nostru, putem realiza o detoxifiere săptămânală, prin alegerea unei zile din săptămână în care să consumăm doar alimente lichide extrase din legume și fructe proaspete ( sucuri, supe creme), de preferat neprocesate termic. Se impune o atenție deosebită asupra aportului caloric, care nu trebuie să depășească necesarul energetic zilnic raportat la activitatea fizică depusă. E foarte importantă sănătatea corpului nostru.

În mod natural, organismul uman este dotat cu un sistem de detoxifiere naturală prin ficat, colon și rinichi. Când începem detoxifierea trebuie să ajutăm mai ales aceste organe să se purifice.

Regula de bază în detoxifiere este înțelegerea modului prin care organismul realizează această purificare.

De  cele mai multe ori organismul ne atenționează că avem nevoie de detoxifiere. Printre semnele avertizante se numără următoarele  – stare de oboseală nejustificată, lentoare în gândire, poftă de mâncare continuă și mai ales de dulce, dureri subite  în abdomen, senzația de balonare, somnolență postprandială, indigestii, reflux acid postprandial, sensibilitate la infecții, supraponderabilitate sau obezitate, migrene,transpirații abundente și urât mirositoare, stări depresive, schimbări bruște de comportament, îmbătrânire precoce.

Programul de detoxifiere trebuie să se realizeze pe mai multe planuri și anume – detoxifierea ficatului, colonului, rinichilor, plămânilor și a pielii, care se poate realiza prin mai multe metode, dar care ar trebui cumulate pentru un rezultat eficient.

Câteva idei de detixifiere eficientă-

Hidratarea cu apă alcalină

Alimentația echilibrată și diversificată, predominând alimentele crude, neprocesate.

Meditația

Somnul

Sportul

Masajul corporal

Drenajul limfatic

Detox –SPA-ul care reprezintă o metodă de detoxifiere prin osmoză plantară,  prin care sunt eliminate din corp multe toxine cu ar fi – nicotina, acidul uric, metalele grele,etc.

Cel mai important aspect în momentul demarării unui program de detoxifiere îl reprezintă  colaborarea cu un specialist care să vă coordoneze și monitorizeze programul de detoxifiere, pentru a avea efectul dorit si anume armonizarea corpului dumneavoastră.

Toate programele puse la dispoziție sunt menite să vă purifice fizic, mental și spiritual, permițându-vă să luați o pauză de la viața agitată a orașelor. Pe parcursul programului de detoxifiere vă veți redobândi vigoarea tinereții, veți scade în greutate și vă veți curăța organismul de toxine.

 

 

Conf.univ.dr.LESTYAN MARIETA

SPECIALIST COSMETICA MEDICALA

NUTRITIE SI DIETETICA

About Mariana Bejan

Check Also

Detox3

CENTRUL DE PREVENIRE ȘI TRATARE A OBEZITĂȚII ,,DR. LESTYÁN’’

Sunteti persoana cu decizie absoluta asupra propriei sanatati, vitalitati si energii pe care o puteti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CAPTCHA Image

*